Deel dit artikel
-

Dropbox opent kantoor in Hamburg

Dropbox opent zijn vijfde lokale kantoor in Europa: in de Duitse mediahoofdstad Hamburg.

Vanuit het lokale kantoor wil het bedrijf nauwere aansluiting tot de markt realiseren. Directe lijnen en betere ondersteuning moet leiden tot een beter merkbeeld en – uiteindelijk – meer verkopen van de zakelijke opslagdiensten.

Wie de leiding over een van Europa’s grootste markten krijgt, is nog niet bekend.

Dropbox schermt wel met wat gebruikscijfers. Zou zijn er achtduizend teams die Dropbox Business gebruiken. Dat is een betaald product. Wereldwijd zijn er tienduizenden betalende klanten die deze ‘gedeelde harde schuif’ gebruiken.

Tegenover concurrenten als Box, Google Drive en Microsoft OneDrive positioneert Dropbox zich als een onafhankelijke derde partij met wie talloze andere technologiebedrijven makkelijk hun diensten integreren. Daarbij fungeert Dropbox als de centrale opslagplek van documenten of configuratiebestanden. Om die positie te behouden investeert het veel in het openstellen van zijn technisch platform.

Afgelopen anderhalf jaar werden ook kantoren geopend in Parijs, Londen en Amsterdam.

In Duitsland heeft iedere derde internetter een Dropboxaccount. In Nederland iedere tweede.

Begin deze maand maakte CEO Drew Houston bekend dat Paul Jacobs toetreedt tot zijn raad van commissarissen. Jacobs was in het verleden onder meer de CEO van chipfabrikant Qualcomm.

Foto: sickestfame (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond