Deel dit artikel
-

‘Duidelijke aanwijzingen voor NFC in iPhone5’

In de code voor de nieuwe iPhone zitten onmiskenbaar aanwijzingen voor NFC-chips. Dat schrijft de site 9to5.com, die zich naar eigen zeggen baseert op twee prototypes.

Hoe het Mac-blog aan die code is gekomen, is niet duidelijk, maar men noemt met nadruk 5.1 and iPhone 5.2 prototypes die resp. N41AP (5,1) and N42AP (5,2) zijn gedoopt. Of dit toestellen zijn die in het najaar verschijnen is evenmin duidelijk.

Al geruime tijd gaan er geruchten dat Apple NFC in iPhone-toestellen wil introduceren voor onder meer draadloze betalingen. Een sterke aanwijzing hiervoor was ook de app Passbook die Apple eerder deze maand introduceerde tijdens de presentatie over het aanstaande iOS 6. Daarmee kunnen onder meer elektronische kaartjes en QR-codes worden bewaard. Ook een vertegenwoordiger van MasterCard heeft al eens bevestigd dat Apple de betaalmarkt op wil.

Naar verluidt zou Apple gebruik willen maken van een NFC-chip van hardwareleverancier Qualcomm, maar het is niet gezegd dat NFC meteen al meteen beschikbaar is in het eerstvolgende model van de iPhone5.

Deel dit bericht

3 Reacties

Sander

“draadloze betalingen”? Algemeen gebruikt begrijp is “contactloze betalingen”

Redactie Emerce

Draadloos betalen is minstens zo ingeburgerd. Zie Google.

Steve

NFC komt in de iPhone5. Dit betekent dat je al je pasjes automatisch in je telefoon kunt stoppen en makkelijk kunt betalen. Check hier voor meer info: http://www.koopiphone5.nl/iphone-5/iphone-5-geruchten-lte-nfc/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond