Deel dit artikel
-

Duitse boekhandel vormt front tegen Amazon

Duitse boekenwinkels gaan in zee met uitgever Bertelsmann en Deutsche Telekom om een front te vormen tegen Amazons Kindle en de e-reader Kobo.

Thalia, Weltbild en Hugendubel lanceren donderdag de Tolino Shine, nog wel een ouderwetse zwart-wit lezer, maar die kost dan ook slechts 99 euro. Het apparaat zal verkrijgbaar zijn in vijftienhonderd winkels, maar is ook online te bestellen.

Via de Tolino zijn driehonderduizend Duitstalige boeken te koop, maar zij kunnen ook bij de websites van de boekenwinkels zelf bestellen. Het aanbod is daarmee veel groter dan de circa 150.000 titels die Amazon Kindle voert. Ook worden diverse bestandsformaten ondersteund.

Deutsche Telekom biedt gebruikers 25 GB opslag aan.

Succes is overigens niet verzekerd. Boekenhandel Barnes & Noble lanceerde eveneens een eigen e-reader Nook, die het even goed deed, maar niet bleek opgewassen tegen de concurrentie van iPads. De omzet is het afgelopen derde (fiscale) kwartaal bijna dertig procent gedaald.

Volgens brancheorganisatie BITKOM zijn er achthonderdduizend e-readers in Duitsland verkocht. Dit jaar moet het aantal oplopen naar 1,4 miljoen exemplaren.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gert Meijer

Hoezo, ouderwetse zwart-wit lezer? Wanneer gaan journalisten eens beseffen dat het lezen veel prettiger is op een e-reader dan op een iPad of andere tablet? Maar ja, dat is natuurlijk niet heel erg sexy om te beweren…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond