Deel dit artikel
-

Duitse RTL heeft genoeg van Digitenne

RTL Duitsland wil niet langer programma’s doorgeven via digitale ethertelevisie (DVB-T), in Nederland beter bekend als Digitenne. Er zijn te weinig kijkers en de kosten zijn te hoog.

RTL geeft zijn zenders RTL, RTL II, Vox en Super RTL gratis door in grote Duitse steden als Keulen, Berlijn, Bremen, Frankfurt, Hamburg en München, maar digitale ethertelevisie is de duur geworden. Er worden, net als in Nederland, vooral via de kabel of satelliet gekeken. Het aandeel van digitale ethertelevisie bedraagt iets meer dan vier procent. Afgezet tegen het aantal kijkers is DVB-T zeker dertig keer zo duur als de satelliet.

ProSiebenSat.1, aanbieder van de zenders Sat.1, Pro7, Kabel Eins en N24, zal eind maart een besluit nemen over de distributie via DVB-T, maar velen vrezen een sneeuwbaleffect.

In Nederland maakt alleen KPN gebruik van Digitenne voor de doorgifte van een bescheiden programmapakket. De publieke zenders worden ongecodeerd doorgegeven. Het aantal kijkers via Digitenne nam in het derde kwartaal van 2012 al met 30.000 af tot 741.000. Technisch gezien loopt Digitenne achter bij de kabel, die HDTV-zenders kan doorgeven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond