Deel dit artikel
-

Duitse staking legt logistiek Amazon deels plat

Voor de tweede keer in twee weken leggen logistiek medewerkers van Amazon in Duitsland het werk naar. Met de staking hopen de werknemers hoger loon af te dwingen.

Sinds vanochtend half zeven staken tweehonderd werknemers van de grootste webwinkel in Duitsland, Amazon.de. Vakbond Verdi heeft hen daartoe opgeroepen. De inzet is een betere beloning voor het werk. Het personeel krijgt nu betaald als logistiek medewerkers, terwijl ze zichzelf zien als personeel bij een bedrijf dat op afstand verkoopt. Dat moet een hoger loon, vakantiegeld en toeslagen opleveren voor overwerk, ook als dat voor twaalf uur ‘s avonds is.

De vakbond hoopt dat politici zich nu ook met de zaak gaan bemoeien. Het Amerikaanse hoofdkantoor van de webwinkel heeft zich tot dusver niet laten vermurwen tot onderhandelingen met het personeel.

Twee weken geleden legden bijna duizend werknemers het werk neer om dezelfde reden.

Het is niet duidelijk in hoeverre de staking Nederlandse kopers consequenties heeft voor Nederlandse kopers. Amazon.de is het voor ons dichtstbijzijnde filiaal. Het is voor Nederlanders niet ongunstig om daar te winkelen, omdat er niet zelden geen verzendkosten in rekening worden gebracht voor buitenlandse orders.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond