Deel dit artikel
-

Duolingo lanceert goedkope taaldiploma’s

Duolingo, de website waar talen gratis geleerd kunnen worden en het platform voor het crowdsourced vertalen van tekst, gaat goedkope taalexamens afnemen via een app. Dat vertelde oprichter Luis von Ahn vanochtend op The Next Web in Amsterdam.

Duolingo biedt online cursussen aan voor Engelstaligen, maar ook voor Spaans-, Portugees-, en Italiaanstaligen. Men leert de taal spelenderwijs, door punten of Lingots te vergaren. Duolingo is gratis. Geld wordt verdiend door gebruikers teksten te laten vertalen, onder meer voor CNN en BuzzFeed.

In de nabije toekomst wordt het ook mogelijk om voor twintig dollar een taaltest af te nemen. Het Duolingo Test Center wordt net als Dualingo een mobiele app. Vooraf wordt met de camera en de microfoon gecontroleerd of de degene die de test afneemt alleen in de kamer is en niet wordt geholpen. De tet, die door echte personen wordt afgenomen, kost 20 dollar. Professionele taaldiploma’s kosten al gauw honderden euro’s. Bedrijven moeten de diploma’s van Duolingo overigens nog wel erkennen.

Duolingo, met 12,5 miljoen gebruikers, gaat de nieuwe dienst binnen drie weken lanceren.

Von Ahn begon Duolingo nadat Google zijn Captcha-technologie kocht, een spamcontrolesysteem voor het plaatsen van content. Die technologie vormt ook de basis voor de vertaling van teksten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond