Deel dit artikel
-

Dutch Datacenter Association blij met privacyschild

De Dutch Datacenter Association (DDA) schaart zich achter het privacyschild dat vandaag door de Europese Commissie is aangenomen.

Het verdrag treedt onmiddellijk in werking en vanaf augustus kunnen bedrijven gecertificeerd worden zodat duidelijk is dat zij aan de eisen van het nieuwe verdrag voldoen.

Hiermee is een voor datacenters ‘welkom einde’ gekomen aan een lange periode van onzekerheid over de uitwisseling van data tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, aldus de Dutch Datacenter Association (DDA).

Veel bedrijven uit de V.S. hebben voor Nederland gekozen om hun data voor Europa te distribueren en van Europese gebruikers afkomstige data op te slaan. Deze privacygevoelige informatie wordt vaak ook weer naar de V.S. gestuurd. Het uitblijven van een goed verdrag over het verzenden van privacygevoelige data tussen de EU en de V.S. was dan ook een lastige aangelegenheid.

Deel dit bericht

1 Reactie

Frank

Een totale farce. Steek gerust allemaal je kop in het zand, maar dit wanproduct gaat zonder meer de vorige mislukking achterna. Kwestie van tijd. Even wachten tot het Europese Hof van Justitie zich heeft uitgesproken.

Zolang de Europese Commissie blind achter de belangen van bedrijven aan blijft lopen in plaats van die van de burgers te beschermen, zal er nooit een verdrag met de v.s. worden gesloten dat aan de eisen voldoet. Wen er maar aan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond