Deel dit artikel
-

Dysons supersonische haardroger

Het lijkt een aprilgrap, maar dat is het niet. Stofzuigerfabrikant Dyson komt met een haardroger, genaamd Supersonic, die maar liefst 399 euro gaat kosten.

Om tot de haardroger te komen, is 70 miljoen dollar aan onderzoek gespendeerd. Dyson heeft hiervoor zelfs een speciaal lab opgezet. En heeft de Supersonic meer dan vier jaar lang getest op verschillende soorten haar. Het resultaat?

De motor, de digitale V9, zit bijvoorbeeld niet in de achterkant van het apparaat, maar is in het handvat verwerkt. De Supersonic levert ook acht keer meer vermogen dan een reguliere versie en weegt de helft minder.

Ingebouwde sensoren berekenen bij gebruik de juiste stroming, bijvoorbeeld om het haar te stileren. Hierbij is de luchtstroom overigens niet zo heet als bij andere haardrogers, ter voorkoming van beschadiging van het haar. Een speciale sensor meet de temperatuur twintig keer per seconde en geeft deze informatie door aan een processor die het dubbel gelaagde verwarmingselement aanstuurt.

Ook aan het irritant harde en hoge geluid dicht bij je oren is gewerkt. Door gebruik te maken van een motorschroef met dertien bladen in plaats van elf, genereert het apparaat een geluid op een frequêntie die niet voor het menselijk oorhoorbaar is, vandaar ook de naam Dyson Supersonic.

De haardroger komt in juni al naar Japan en het Verenigd Koninkrijk, de thuismarkt van Dyson. In september zal de Supersonic ook in Nederland te koop zijn.

dyson supersonic intern

Deel dit bericht

1 Reactie

fleurinck

ik had deze graag aangekocht voor de kappers branche

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond