Deel dit artikel
-

EclecticIQ opent kantoor in Londen

De startup in cybersecurity EclecticIQ werkt sinds deze week ook vanuit Londen en wil daar een eigen kantoor gaan openen. Het Amsterdamse bedrijf is bezig met een nieuwe financieringsronde.

“Eén van onze oprichters zit vanaf nu full-time in London bij Level 39, een grote accelerator. Dit doen we om eigen plek te vinden, mensen te werven en onderdeel te worden van het locale ecosysteem om lokaal prospects en klanten te kunnen ondersteunen“, licht marketingmanager Martin Voorzanger de groeiplannen toe.

Het jonge bedrijf, dat bij angels al twee miljoen funding ophaalde, heeft een platform voor de dreigingsanalytici van grote bedrijven en overheden. Dat importeert diverse feeds met informatie over digitale dreigingen, analyseert die en kan prioriteiten toekennen.

“We zijn hierin de enige Europese partij. We maken gebruiken van de STIX en TAXII standaarden die ontwikkeld zijn door Department of Homeland Security in de V.S. en nu overgedragen aan OASIS.”

EclecticIQ treft voorbereidingen voor een series A-financieringsronde voor venture capital.

Foto: Martin Brigden (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Leonard Wolters

Dreigingsanalytici?

Martin Voorzanger

@Leonard: Sommige woorden zijn lastig in het Nederlands te vertalen. Het is een dappere poging voor het Engelse woord ‘Cyber Threat Analysts’.

Erwin Boogert

Tja, wat is er mis met ‘dreigingsanalyticus’? Het zegt precies wat die man of vrouw doet. Je hoeft niet overal zomaar Engels jargon op te plakken. Kijk naar Brussel: daar gingen de mensen een paar dagen gebukt onder een verhoogd dreigingsniveau, niet onder een ‘elevated threat level’.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond