Deel dit artikel
-

Eerste mobiel met Firefox OS verschijnt, een beetje

Volgende maand komen de eerste mobieltjes uit die draaien op Firefox OS. Honderd procent HTML5 en gemaakt voor de onderkant van de markt. Nadeel: de eerste twee modellen komen enkel in handen van ontwikkelaars. Retailers en consumenten moeten nog even wachten.

Mozilla, de organisatie achter alle Firefoxsoftware, maakt bekend dat het volgende maand zijn eerste twee mobieltjes uitbrengt. Althans, zijn mobiele besturingssysteem dat op HTML5 is gebaseerd. De toestellen zelf worden gemaakt door het Madrileense Geeksphone.

De prijzen zijn nog niet bekend. Het is echter altijd de bedoeling van Mozilla en telecompartner Telefónica geweest dat de hardware voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar moet zijn. Het telecombedrijf heeft immers een stevige marktpositie in de ontwikkelende regio Zuid-Amerika. Android- en zeker iOS-apparaten zijn daar maar voor een relatief klein deel van de markt weggelegd.

Webontwikkelaars krijgen nu nieuwe hardware in handen om in een voor hen gangbare taal, HTML, mobiele applicaties te bouwen. Met de testhardware van Geeksphone kunnen zien of en hoe hun werk het doet in de dagelijkse praktijk.

Deel dit bericht

1 Reactie

Christian

@Redactie tip: Ik zou de kop veranderen in ‘Eerste mobiel…’.

Verder goed dat eerst ontwikkelaars met de mobieltjes aan de slag gaan, dan kan het op termijn verder uitdijen. Ik ben benieuwd wanneer de eerste consumenten smartphone met Firefox wordt uitgebracht :).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond