Deel dit artikel
-

Eerste reclame-exchange voor Apple Watch gestart

Reclame die naar de Apple Watch wordt gezonden op basis van iemands locatie, dat is wat de nieuwe exchange van SDK van het Amerikaanse Tapsense mogelijk maakt.

Nog voordat het internethorloge van Apple op de markt is, heeft Tapsense al een systeem ontwikkeld om reclame naar de klokjes te pushen. Net als telefoons worden nu horloges dragers voor internetreclame.

Hoewel Tapsense zijn mobiele exchange uitbrengt met een SDK voor Apple Watch staat niets in de weg om het systeem ook te koppelen met Android-horloges. Het bedrijf doet daar echter geen uitspraken over.

De SDK, een soort bouwpakket waarmee een adverteerder zijn systeem met Apple Watch kan koppelen, ondersteunt Glances en Force Push. Dat zijn twee onderdelen die specifiek zijn voor de uitvinder van de iPhone. Een Glance is een schermvullend informatieschermpje, Force Push is een techniek om dat soort schermen te bedienen. De SDK kan ook overweg met Apple Pay.

Een recente peiling onder eigenaren van een iPhone in Amerika laat zien dat maar een klein deel van hen, zo’n vijf procent, van plan is een Apple Watch te kopen. Tachtig procent is huiverig, al was het maar om de hoge instapprijs. Het goedkoopste horloge kost tegen de vierhonderd dollar. De prijs kan, afhankelijk van welke extra’s iemand aanschaft, oplopen tot tweeduizend dollar.

Tapsense exploiteert een mobiele exchange voor programmatic buying. Het bundelt het bereik van onder meer de netwerken van Apple iAd, Facebook, Google en Twitter.

Apple Watch komt dit voorjaar op de markt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gijs Verhoeven

Dit artikel is in feite al achterhaald door de meest recente mededeling van TapSense. Hierin geven ze aan dat de eisen van Apple voorkomen dat ze gebruik maken van Apple Pay. Daarnaast is het in tegenstelling tot wat ze eerder verklaarden niet mogelijk om advertenties te tonen in wijzerplaten. In het algemeen lijken de voorwaarden van Apple zich, wat mij betreft begrijpelijkerwijs, ook te verzetten tegen advertenties op de Apple Watch.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond