Deel dit artikel
-

eFocus opent zijn Academy voor derden

Internetbureau eFocus stelt volgend jaar zijn eigen ‘opleidingscentrum’, de Academy open. Zo kunnen ook andere bedrijven hun mensen laten scholen met meer dan honderd cursussen en trainingen over online business.

“We hebben honderdduizenden euro’s geïnvesteerd in de eFocus Academy. Aangezien we zeer specialistisch werk doen, moeten nieuwe medewerkers – zeker die net zijn afgestudeerd – worden bijgeschoold. De Academy is nu nog voor eigen mensen, maar we keren die in de eerste helft van volgend jaar binnenstebuiten.”

De nieuwe directeur Strategie Freek Bijl richt zich daarmee in eerste instantie op de kring van eigen opdrachtgevers. Zij kunnen hun mensen, tegen een vergoeding, laten scholen door mensen van eFocus en externe experts. De trainingen zijn gecentreerd rondom de thema’s: design, marketing, techniek, werkwijze, managementvaardigheden en persoonlijke vaardigheden.

“Eigenlijk zagen we zelf ook niet aankomen dat externe partijen dit zo interessant zouden vinden. Maar er is duidelijk vraag naar. De behoefte is enorm groot. Uit ons eigen onderzoek naar digital transformation blijkt dat kennis en competenties rondom digital worden gezien als de grote versnellers. Nog meer dan technologie of een groter budget.”

Afgelopen jaar is gebruikt om de Academy intern op te zetten en in te regelen. Eigen medewerkers besteden ieder jaar zo’n vier à vijf dagen aan de cursussen om zich bij te spijkeren. Volgend jaar gaat het ‘trainingscentrum’ open voor eigen klanten.

In een later stadium wordt mogelijk de verbinding gelegd met hogescholen en universiteiten. Bijl hoopt de Academy eind volgend jaar kostendekkend te kunnen laten opereren.

Foto: Sebastiaan ter Burg (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond