Deel dit artikel
-

Eigen wervingskanaal voor het voortgezet onderwijs

Werkgevers en vakbonden in het voortgezet onderwijs hebben een nieuw carrièreplatform gelanceerd dat vraag en aanbod naar vacatures en personeel binnen de sector volledig moet gaan bundelen.

Doel is volgens het persbericht ‘maximale transparantie’ te creëren voor een optimaal functionerende arbeidsmarkt binnen de sector.

De komende jaren wordt het voortgezet onderwijs geconfronteerd met een krappe arbeidsmarkt. Door de vergrijzing en de geringe instroom wordt het moeilijker om onderwijskrachten te vinden. Uit onderzoek binnen de sector blijkt dat er behoefte is aan één heldere vacaturesite voor het voortgezet onderwijs. Een plek waar vraag en aanbod worden gebundeld, waardoor selectief werven mogelijk wordt en de wervingskosten zullen reduceren.

VObanen.nl is een nieuwe vacaturesite exclusief voor het voortgezet onderwijs. Via deze nieuwe site kunnen docenten, studenten en ondersteunend personeel gericht worden benaderd. Andersom helpt de site hen de ideale baan te vinden.

Het initiatief wordt breed gedragen door de VO-raad en de vakbonden.

Partner is Jobsrepublic, onderdeel van Sdu Uitgevers, die ook branchegerichte carrièresites als Gemeentebanen.nl heeft opgezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond