Deel dit artikel
-

Electronicawinkels luiden noodbel: banken werken niet mee

Nederlandse elektronicawinkels hebben goede vooruitzichten, maar de groeikansen lopen gevaar door een gebrek aan financiële ruimte. Dat zegt branchevereniging UNETO-VNI. Men wil op korte termijn overleggen met de overheid en de Nederlandse Vereniging van Banken.

Als gevolg van de economische crisis heeft de elektronicabranche noodzakelijke investeringen jarenlang moeten uitstellen. Nu de economie weer aantrekt, willen de winkeliers met geavanceerde producten en innovatieve verkoopkanalen inspelen op de veranderende wensen van de consument. Dat kan alleen door te investeren en daarvoor is financiering nodig. Maar juist nu houden de banken de hand op de knip, stelt UNETO-VNI. T

Met smart media wordt het mogelijk steeds meer apparaten online met elkaar te verbinden. De elektrotechnische detailhandel kan producten en diensten aanbieden die gebaseerd zijn op die techniek. Winkeliers werken daarbij vaak samen met bedrijven uit de technische installatiebranche, bijvoorbeeld op het gebied van slimme woningautomatisering (domotica). Retailers die niet de ruimte krijgen om te investeren, dreigen achterop te raken. Ook de noodzakelijke koppeling van fysieke winkels en webshops kan dan niet plaatsvinden.

Als de opstelling van de banken niet verandert, zijn volgens UNETO-VNI faillissementen onvermijdelijk en zullen veel banen onnodig verloren gaan. In de elektronische detailhandel werken  circa 13.000 mensen.

Deel dit bericht

2 Reacties

B Martmans

Ik zou er ook mijn geld niet insteken, dus ik snap die banken wel.

bert

Consumentenelektronica is op sterven na dood. Daar is geen winkel meer voor te runnen. De opmars van de Raspberry Pi en de cheapo-phablet zijn tekenend, de marges hollen achteruit. Daar komt bij dat de contentmarkt ook verpulvert: waar haal je nog een fatsoenlijke kwaliteit film of muziek vandaan? Ik zou niet weten waarom ik nog een TV oid moet kopen. Digitaal is uit. Ik zou mijn aandelen ASML maar rap verkopen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond