Deel dit artikel
-

Elektronicamarkt onder druk, digitale tv doet het goed

De elektronicamarkt gaat het niet voor de wind in het derde kwartaal van 2011.  In de eerste negen maanden was er sprake van een omzetdaling van 15 procent. Alleen in innovaties als 3D en connected tv’s, docking stations en streaming audio devices zit groei. Dit blijkt uit de nieuwe Monitor Digitale TV, uitgebracht door iMMovator Cross Media Netwerk.

Marktvorser GfK Retail and Technology hoopt dat december nog iets goed kan maken van de tegenvallers die de elektronicamarkt te verwerken heeft gekregen. Afgelopen jaar werd ruim 9 procent van de totale CE-omzet in deze maand verdiend. Dit jaar verwacht GfK Retail and Technology dat december 10 procent van de totale omzet zal innemen. Verder vindt een verschuiving plaats naar online aankopen. In december 2009 betrof het omzetaandeel van online 15 procent, in december 2010 18 procent en voor dit jaar wordt een stijging naar 21 procent verwacht.

Smartphones, tablets en portable gaming devices blijven volgens iMMovator populair. In 2011 zullen er maar liefst 4,2 miljoen apparaten verkocht zijn. Door die explosieve verkoop groeit de vraag naar docking stations. Ten opzichte van de eerste negen maanden in 2010 is de verkoop hiervan gestegen met 22 procent.

Daarnaast zorgt de verkoop van losse elementen zoals versterkers, luidsprekers en ontvangers, voor een ‘double digit’-groei. Nieuwe functies, zoals Airplay, maken het mogelijk digitale muziek te streamen. Streaming audioproducten zijn daardoor zeer gewild aan het worden. In de eerste negen maanden van 2011 zijn er maar liefst 42 procent meer streaming audioproducten verkocht dan in dezelfde periode in 2010.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond