Deel dit artikel
-

Emerce eDay: Jason Silva serveert filosofische espresso

De in Venezuela geboren futurist en filmmaker en Jason Silva komt naar eDay. Silva is in meer dan honderd landen bekend van Brain Games, de met een Emmy genomineerde tv-serie op National Geographic Channel.

Silva is ook de maker van de Discovery Digital webserie Shots of Awe. Zijn video’s zijn al meer dan 60 miljoen keer bekeken en worden ‘filmtrailers voor ideeën’ genoemd. The Atlantic omschreef hem ooit als de Timothy Leary van het virale video tijdperk. Want die video’s duren vaak niet langer dan twee minuten. Meer heeft Silva niet nodig.

Hij voelt zich thuis in deze tijd waarin technologische ontwikkelingen zich in hoog tempo opvolgen. Daardoor is het makkelijk om wereldwijd met wie dan ook van gedachten te wisselen.

Silva ook in het algemeen optimistisch over de mogelijkheden die nieuwe technologie bieden. The problem is our fixation with negativity. ‘If it bleeds it leads’ unfortunately… But there is much to inspire us, if we pay attention.”

Het wordt zeker niet het eerste bezoek van Silva aan Nederland. Vorig jaar sprak hij nog op het iHuman Festival in Haarlem.

Emerce eDay wordt 8 oktober gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond