Deel dit artikel
-

Enorme groei in mobiel dataverkeer

De wereldwijde gemiddelde verbindingssnelheid nam in het tweede kwartaal van 2015 nam toe met 3,5 procent tot 5.1 Mbps. Nederland had in het eerste kwartaal een gemiddelde verbindingssnelheid van 15.2 Mbps, het kwartaal daarvoor was dat nog 15.3 Mbps. Dat blijkt uit cijfers van Akamai.

Een van de meest opmerkelijke bevindingen van afgelopen kwartaal is dat de hoeveelheid data die over mobiele netwerken gaat binnen een jaar met 55 procent is gestegen. Het veelvuldig gebruik van streaming video via een groeiend aantal Over The Top-diensten op mobiele apparaten is daar debet aan.

In het afgelopen kwartaal stonden zeven Europese landen in de wereldwijde top 10 van snelle verbindingen, waaronder Zweden (4), Zwitserland (5), Nederland (6), Noorwegen (7), Letland (8), Finland (9) en Tsjechië (10).

Alle Europese landen die in het onderzoek zijn meegenomen, hebben afgelopen kwartaal gemiddelde verbindingssnelheden op breedbandnetwerken behaald van meer dan 4 Mbps. Zeventien landen behaalden zelfs gemiddelde verbindingssnelheden van boven de 10 Mbps (Zweden, Zwitserland, Nederland, Noorwegen, Finland, Tsjechië, Denemarken, Roemenië, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, Duitsland, Portugal, Slowakije, Hongarije en Polen).

Het aantal unieke IPv4-adressen dat verbinding maakt met Akamai tijdens het tweede kwartaal van 2015 afgenomen met 8,6 miljoen.

Nederland is een van de landen die in deze trend meegaan, met 9.171.094 unieke IPv4-adressen gemeten in het tweede kwartaal. In het eerste kwartaal was dat aantal nog 9.260.974.

Het complete rapport is hier verkrijgbaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond