Deel dit artikel
-

E-reader Kobo betreedt de markt met Libris en Blz

Een nieuwe leverancier van e-readers betreedt de Nederlandse markt. Het Canadese Kobo ligt nu in de schappen bij de boekhandels Libris en Blz. De reader zou in de toekomst het apparaat kunnen worden dat Amazon de oren wast in Europa.

De Kobo Touch ligt komende maand in tien bakstenen boekwinkels in Nederland. Daarnaast zal hij via de sites van zusterbedrijven Libris en Blz te koop zijn. Eigenaren van het apparaat krijgen voor 129 euro een vrij basale lezer voor digitale boeken in handen, niet te vergelijken met iOS- en Androidtablets.

Het boekenaanbod in de downloadwinkel van Kobo omvat 2,5 miljoen boeken en enkele duizenden Nederlandse titels. Om zich een degelijke positie op de lokale markt te verwerven, zal Kobo een lange adem en een groter Nederlands aanbod moeten hebben.

Die lange adem heeft Kobo en de wens om zijn digitale activiteiten uit te breiden ook. Althans, het nieuwe moederbedrijf van de boekenbusiness heeft die. In november 2011 werd Kobo namelijk overgenomen door de Japanse retailgigant Rakuten.

Rakuten is in Europa nog een onbekende naam, maar het miljardenbedrijf kan zich financieel en qua ambitie meten met Amazon.com. Rakuten is van plan om de komende jaren fors te investeren in buitenlandse, lees: Europese, groei. Die ambitie maakte topman Hiroshi Mikitani gisteren tijdens de DLD Conference in Duitsland nog expliciet.

De Kobo kan daarbij de rol van digitale drager c.q. pui vervullen op een wijze waarop Amazon zijn Kindle inzet. Het apparaat kwam vorig jaar al op de markt in Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Foto: Jennie Faber (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Rick

Hi Jennie,
Opmerking over dit zinnetje: “Eigenaren van het apparaat krijgen voor 129 euro een vrij basale lezer voor digitale boeken in handen, niet te vergelijken met iOS- en Androidtablets.”
Die vergelijking moet je ook niet maken. Dat is alsof je een nieuw model fiets vergelijkt met bestaande auto’s. Een echte e-reader, wat dit is, heeft een heel andere technologie met een e-ink scherm en een heel ander doel. Als je je uitgebreide boekenkast wilt vervangen, moet je een e-reader met e-ink scherm hebben. Wil je een mini-computer waar je ook af en toe wat op leest, dan kan je een tablet aanschaffen. Heel andere apparaten en dat deze e-reader niet lijkt op een tablet spreekt voor zich, want het is geen tablet. Zonder uitleg en in zo’n kort artikel een vreemd en misleidend (negatief) zinnetje. Ik ken dit apparaat verder niet, maar als iemand erin is geinteresseerd moet deze persoon het vergelijken met e-readers van Sony, B-Book, Cyber etc..

wassenaar

Kan iemand mij vertellen in welke winkel de KOBO v.a. 30 januari te koop is?

R.Sprankenis

De Kobo eReader Touch edition zullen in de BLZ. en Libris boekhandels te koop zijn vanaf 30 januari.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond