Deel dit artikel
-

Eredivisie Live wordt Fox Sports Eredivisie (update)

Eredivisie Live gaat verder onder de naam Fox Sports Eredivisie en introduceert twee extra betaalkanalen met internationaal voetbal onder de naam Fox Sports Internatonal. Dat heeft Eredivisie Media & Marketing (EMM) nu ook zelf bevestigd.

Een en ander kon al worden afgeleid uit een nieuwe zenderlijst van het digitale pakket van kabelaar SKV uit Veendam. Op 21 juni heeft Fox, de nieuwe eigenaar van Eredivisie Live, de naam Fox Sports International trouwens ook als Europees merk laten vastleggen, naast drie merken genaamd Fox Sports 1 tot en met 3. De naamswijziging gaat 1 augustus in en moet volgens EMM de synergie tussen de zenders goed uitdrukken.

In de nieuwe opzet komen er twee hoofdkanalen. Fox Sports Eredivisie krijgt de beschikking over drie tv-kanalen en begint op 1 augustus. Deze zender blijft de bakermat van het Nederlandse voetbal. FOX Sports International krijgt twee tv-kanalen die vanaf 17 augustus gaan uitzenden. Via Fox Sports International is naast het bestaande internationale voetbalaanbod van Eredivisie Live ook het voetbal uit de Engelse en Italiaanse competitie te zien. De rechten hiervan lagen afgelopen seizoen nog bij Sport 1.

Aanvankelijk ging het gerucht dat Fox een bredere zender in de markt zou zetten met naast sport ook films en series. Dat blijkt niet het geval te zijn.

EMM voert momenteel gesprekken met alle TV aanbieders over de doorgifte van FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International. Er bestaat een mogelijkheid om een abonnement op beide hoofdzenders te nemen. Daarvoor wordt ook een korting geboden van ongeveer 5 euro. Wie alle sport wil kijken is vanaf augustus relatief duurder uit bij Fox.

Deel dit bericht

7 Reacties

Rob

Maar kunnen we dan nog wel zondagavond met het bord op de knieën naar de samenvattingen op Nederland 1 kijken ?

Wie het weet mag het zeggen…..

Erwin Boogert

Dat hangt ervan af hoe laat je doorgaans eet. De uitzendingen zijn in ieder geval op het open net.

janneke

Waarom is een wedstrijd hueren op tv ineens 5 euro duurder per wedstrijd nu het fox sport is???

Stop Foxsports

Rupert Murdoch heeft bakken met geld geïnvesteerd om Eredivisie Live op te kopen. Doel is zoveel mogelijk winst te maken. Daarom is het abonnementsgeld duurder, stijgen de prijzen van losse wedstrijden met 72%. Er is maar 1 manier om deze kwalijke praktijken te stoppen, be-eindig het abonnement en neem geen losse wedstrijden af. Schrijf in de opzeggingsbrief dat u bereid bent het abonnement te heroverwegen zodra dit wordt aangeboden voor maximaal
€ 10 per maand. Wij als consumenten hebben de macht. Laten we samenwerken als consumenten, laten we het straffeloos najagen van exorbitante winsten hier stoppen.

m.l.matthijssen

Ik ben het met Janneke eens (reactie 4-8) dat het absurd is dat de prijs van een losse wedstrijd huren opeens 5 Euro duurder is.
Dit staat in geen verhouding tot een maandabonnement van 17,95 Euro waarvoor je alle wedstrijden kan zien ! Is het grote graaien nu ook bij Fox begonnen ?

Frans

Ik zeg straks ook allebei op, ik ga toch echt geen 30 of 40 euro betalen om wat wedstrijden te zien. Zondagavond weer om 7, kort maar krachtig.

Nick

Ik was van plan om abonnement te nemen op eredivisie wedstrijden, maar zie dat ze de prijs per wedstrijd verdubbeld hebben zowat, waardoor ik voor deze groep mensen dus helemaal al geen abonnement meer ga nemen. En dus ook geen wedstrijd meer ga kopen.
Het grote graaien zoals m.i.matthijssen zegt is i.d.d. dus begonnen. Te belachelijk voor woorden. Ik hoop dat Fox een kort bestaan heeft en dat we weer gewoon NOS Studio sport krijgen. Lekker met een bord op schoot tv kijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond