Deel dit artikel
-

E-tailer groeit sneller dan fysieke winkel

De Top 500 webwinkels op de Amerikaanse markt zijn afgelopen jaar veel sneller gegroeid dan hun fysieke rivalen. De omzet van webwinkels steeg 16 procent, die van fysieke retailers 2,4 procent. In Canada deden de fysieke winkels het met een groei van 4,8 iets beter, maar webwinkels noteerden een groei van 29 procent, zo blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van Internet Retailer.

De Amerikaanse webwinkels genereerden een omzet van 256,7 miljard dollar. De fysieke winkels kwamen uit op 2,8 biljoen dollar. Die markt is dus nog altijd vele maler groter, maar er wordt steeds meer handel weggetrokken van fysieke winkels.

Niet verrassend staat Amazon helemaal bovenaan de lijst van webwinkels. De Top 100 van Amerikaanse webwinkels was trouwens alleen al goed voor 254,6 miljard dollar, 85 procent van de omzet van de vijfhonderd grootste e-tailers.

Sommige partijen zijn inmiddels flink hoger in de ranglijst geëindigd, al dan niet door overnames. Kantoorretailers Staples en Office Depot zijn in februari gefuseerd en hun gezamenlijke webverkopen zijn nu al goed voor 15,5 miljard dollar. Niettemin blijken de webwinkels zonder ‘bricks’ nog altijd de snelste groeiers te zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond