Deel dit artikel
-

E-tegel dingt mee naar Accenture Innovation Awards

De bedrijven Tauw en Grijsen dingen vanuit hun samenwerking met de E-tegel mee naar de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards 2012, in het leven geroepen om bedrijven te huldigen die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie.

De E-tegel, een idee van Tauw en ontwikkeld door Grijssen, is een innovatief concept dat werkt met piëzo-elektrisch materiaal dat trillingen uit de (leef)omgeving omzet in energie. Zo kunnen spelende kinderen energie opwekken door op de E-tegel te springen om zo lLED-lichten te laten branden.

Een andere mogelijkheid van het E-tegelconcept is om routepijlen in parkeergarage te laten oplichten door auto’s over een piëzo-balk te laten rijden. Met dit concept wordt gratis energie opgewekt op het moment dat het echt nodig is, met trillingen als duurzame energiebron.

Bij het opwekken van piëzo-energie ontstaat geen afval en het geeft ook geen milieubelastende uitstoot. Wel levert het direct bruikbare energie op; de trilling van piëzo is gelijk aan de energie-frequentie.

Deel dit bericht

1 Reactie

jeen bijma

is de e-tegel geschikt als liggende tegel steegverlichting.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond