Deel dit artikel
-

EU onderzoekt lager BTW-tarief voor digitale uitgeefproducten

De EU onderzoekt momenteel of er een lager BTW tarief kan komen voor digitale uitgeefproducten. Ook uitgevers zijn hierover bevraagd. Dat meldt NDP nieuwsmedia, de Nederlandse brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven.

NDP Nieuwsmedia heeft onder de vlag van zowel het NUV als News Media Europe deelgenomen aan de consultatie van de Europese Commissie.

De Europese BTW-richtlijn verbiedt momenteel een verlaagd tarief op digitale nieuwsproducten. De consultatie levert de Commissie nadere onderbouwing voor het wijzigingsvoorstel. Naar verwachting presenteert de Commissie het oorstel in december.

Belangrijke vraag in de consultatie is hoe e-kranten en e-periodicals zouden moeten worden afgebakend, omdat de Commissie wil voorkomen dat alle willekeurige digitale content aanspraak kan maken op het verlaagde BTW-tarief.

NDP Nieuwsmedia pleit voor een ‘toekomstbestendige herziening’ van de richtlijn die rekening houdt met voortschrijdende technologische ontwikkelingen: de nu aangekondigde aanpassing van de richtlijn moet niet alleen de digitale nieuwsproducten van gisteren dekken, maar ook die van morgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond