Deel dit artikel
-

“Europeanen onbekend met gevaar spyware”

Uit een onderzoek onder vijfhonderd laptop-gebruikers in Europa blijkt dat 93 procent van hen het gevaar van spyware niet kent. Daardoor treffen ze geen enkele voorzorgs-maatregel om hun persoonlijke en bedrijfsdata te beschermen.

Het onderzoek is uitgevoerd door Dynamic Markets, in opdracht van het Britse beveiligingsbedrijf Websense. De resultaten zullen werkgevers die personeel voorzien van een laptop droef stemmen. Nog geen kwart van de respondenten denkt te weten wat spyware is. Slechts 7 procent van de ondervraagden kon een correcte omschrijving geven van spyware.

Bijna driekwart van de ondervraagden (74 procent) leest de voorwaarden niet als ze iets downloaden op de bedrijfslaptop. Daardoor laten ze vaak spyware toe. Vier op de vijf ondervraagden geeft aan dat ze software downloaden op hun zakelijke laptop. Slecht 14 procent van de bedrijven heeft restricties voor downloads.

42 procent van de respondenten bezoekt peer-to-peer-, porno- of hack-sites. Slechts één op de tien realiseert zich dat dit gevolgen kan hebben voor hun werkgever. Iets meer dan een kwart van de ondervraagden ontvangt regelmatig ongevraagde pop-up-advertenties en webpagina’s, en 15 procent heeft software op laptops ontdekt die niet bewust gedownload is. Dit kan betekenen dat er spyware geïnstalleerd is.

Geoff Haggart van Websense: “Veel Europese bedrijven vertrouwen volledig op de integriteit van hun personeel bij het downloaden van internet. Ruim 80procent van de bedrijven geeft zijn medewerkers dan ook de mogelijkheid om software te downloaden. Het probleem verergert als laptops aan het bedrijfsnetwerk gekoppeld worden. Het netwerk is dan ook kwetsbaar voor schadelijke aanvallen.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Anton

Dit bericht heeft veel stof doen oplaaien gezien het feit dat dit bericht in veel media gepubliceerd is. Er is een startpaginadochter die veel informatieve links biedt over spyware, inclusief oplossingen voor netwerkomgevingen. http://spyware.pagina.nl.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond