Deel dit artikel
-

Facebook op beurs meer waard dan Amazon

Facebook is op de beurs meer waard dan Amazon. De beurswaarde van het sociale netwerk bedraagt nu 170 miljard dollar, iets meer dan de 165 miljard van Amazon. Dat blijkt uit cijfers van FactSet Research.

Dat overigens grotendeels dankzij goede kwartaalcijfers die de koers van het aandeel verder omhoog hebben gestuwd. Facebook ging mei 2012 naar de beurs voor ongeveer honderd miljard dollar, maar de koers daalde snel en de marktwaarde halveerde. Pas vorig jaar krabbelde Facebook weer overeind. In augustus werd de grens van honderd miljard weer bereikt.

De 29-jarige Mark Zuckerberg zag zijn eigen vermogensgrens de afgelopen weken de dertig miljard passeren. Daarmee neemt hij de 21-ste plaats in de lijst met rijkste mensen wereldwijd, volgens Bloomberg.

Overigens moet Facebook in Oracle, IBM, Samsung, Microsoft, Google en Apple zijn meerdere erkennen. De beurswaarde van Apple bedraagt 485 miljard.

Deel dit bericht

2 Reacties

Chris Peters

Opvallende verandering. Helemaal omdat de opbrengsten van de Facebook-ads tegenvielen en het aantal gebruikers van het sociale netwerk in sommige landen stagneert of terugloopt. Maar daar heeft Facebook een slim antwoord op: concurrenten opkopen. Zo kocht Facebook Instagram en wilde het Snapchat overnemen.

IBMB

Toch interessant om dit weer eens terug te lezen. Beide bedrijven in de afgelopen jaren natuurlijk ontzettend gegroeid, waar Amazon uiteindelijk toch wel twee keer zoveel waard is als Facebook. Zo’n 600 miljard tegenover 1200 miljard aan beurswaarde.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond