Deel dit artikel
-

Facebook doet Grooveshark in de ban

Facebook heeft de app voor de omstreden muziekdienst Grooveshark geblokkeerd. Het bedrijf wil de banden met de muziekleverancier verbreken.

De zoveelste tegenslag voor Grooveshark. Facebook heeft de app voor de Amerikaanse muziekdienst verwijderd na klachten van rechtenhouders. Grooveshark beweerde aanvankelijk dat het om een vergissing ging.

Het is het zoveelste incident uit een lange reeks. In januari dreigde platenmaatschappij EMI Grooveshark voor de rechter te slepen omdat de muziekdienst uit Florida zou al drie jaar geen royalty’s zou hebben betaald. Ook Universal, Sony en Warner beschuldigden de Amerikaanse onderneming van piraterij.

Eerder dit jaar trok de dienst zich terug uit Duitsland vanwege te hoge licentiekosten. En Apple verwijderde de iPhone-app van de streamingdienst, die inmiddels via een HTML 5-site wel weer op de iPhone bereikbaar is.

Volgens Jeff Price van TuneCore is Grooveshark ‘een vis die vanaf de kop aan het wegrotten is’. “De mensen die deze site runnen, hebben geen scrupules’. CEO Sam Tarantino houdt er opvallend meningen op na. Hij vindt dat muziek gratis moet zijn omdat ‘platenlabels te veel geld willen’ en ‘artiesten toch wel geld verdienen met toeren’.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerard

Hoezo is dat een opvallende mening van Tarantino? Naar mijn inziens de enige juiste mening.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond