Deel dit artikel
-

Facebook: Drie keer meer video dan jaar geleden

Gebruikers van Facebook maken en delen drie keer meer video dan een jaar geleden, vertelde operationeel directeur Sheryl Sandberg gisteren bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Dat getal deelt ze vooral als een signaal aan de markt. Het geeft weer hoe het online gedrag van de consument aan het veranderen is. De oriëntatie verschuift van tekst naar beeld. Waar dat eerst statisch beeld was (fotografie) is dat nu dynamisch beeld. Video.

Voor Facebook betekent dat dat het zich moet toeleggen op nieuwe producten en functies die het maken, verspreiden en distribueren van video verbetert. Adverteerders moeten leren omgaan met deze voor hen deels nieuwe creatieve vorm.

Facebooks Mark Zuckerberg: “Er komen nog veel meer nieuwe, interactieve videoformats dan Live en 360. We zoomen daar nu zo nadrukkelijk op in omdat deze nieuwe formats niet om mediaconsumptie gaan, maar om interactie met media. Daar ligt de toekomst.”

De jonge ondernemer wijst ter illustratie op de samenwerking met tv-zender HBO en Oculus. De maker van de VR-bril bouwde met de makers van Game of Thrones een 360 graden-video van de openingsscène van de fantasyserie. Die werd sindsdien dagelijks gemiddeld twaalf miljoen keer bekeken.

En de 360 graden-foto’s en video’s die voor Samsungs Gear VR zijn gemaakt zijn in totaal twee miljoen uur bekeken.

Sheryl Sandberg tijdens de telefonische cijfertoelichting aan de financiële markt: “We willen [in deze fase] marketeers helpen hun videoreclames te optimaliseren. Weet bijvoorbeeld dat video’s met ondertiteling twaalf procent langer worden bekeken.” Ander voorbeeld: “Chase Bank kwam er bij de Super Bowl achter dat als ze Facebook videoreclame inzetten ter ondersteuning bij de tv-commercials dat de conversie 1,5 keer hoger lag.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond