Deel dit artikel
-

Facebook gaat alweer verhuizen

Facebook groeit als kool. Naast een volledige reorganisatie en personeelsuitbreiding zijn er plannen voor een heel nieuw hoofdkwartier in het Californische Menlo Park.

Een verhuizing, een naderende beursgang en een nieuwe bedrijfsstructuur, Facebook kan de groeistuipen maar amper bijbenen.

Deze week werd bekend dat Facebook een reorganisatie doorvoert. De afdelingen van ontwerp en productiontwikkeling worden voortaan gegroepeerd rond centrale thema’s als privacy en communicatie. Met name privacy is al jaren een heet hangijzer bij het sociale platform, waaraan nu meer aandacht zal worden besteed.

Volgend jaar wil Facebook een paar duizend extra werknemers aanstellen. Vooral software-ontwikkelaars in het huidige hoofdkwartier in Palo Alto, maar ook personeel voor satellietkantoren in New York en Seattle. Het nieuwe kantoor in New York zal worden geleid door Serkan Piantino.

Voor verdere groei is echter een nieuw hoofdkantoor nodig. Facebook heeft nu 3000 werknemers, maar verwacht een verdriedubbeling in de komende jaren.

Het bedrijf wil daarom een nieuw onderkomen betrekken in het Californische Menlo Park, niet ver van het huidige ondernomen in Palo Alto. In Menlo Park komen circa 9400 mensen te werken. De bouwkosten zijn begroot op 240 miljoen dollar. Volgens een studie van Brion & Associates zou de uitbreiding kunnen resulteren in flink wat extra economische activiteit.

Inmiddels lijkt ook beursgang van Facebook serieuzer te worden. Het bedrijf verwacht volgend jaar 10 miljard op te halen. Een exacte datum van de IPO is nog niet bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond