Deel dit artikel
-

Facebook haalt Snapchat-kloon uit App Store

Facebook heeft zijn Snapchat kloon Poke uit de App Store gehaald. Na een dik jaar moet het bedrijf dan toch erkennen dat het een mislukt project is geweest.

De app werd in 2012 in nauwelijks twaalf dagen ontwikkeld nadat Facebook vergeefs had geprobeerd om Snapchat over te nemen. CEO Mark Zuckerberg zou persoonlijk betrokken zijn geweest bij het programmeren van Poke. Hij maakte ook het geluidje dat de app afspeelde bij ontvangst van een nieuw bericht.

De chatapp was handig voor ‘sexting’: het tonen van foto’s die na enkele seconden vanzelf verdwijnen en nergens worden opgeslagen. Er waren er wel enkele verschillen: bij Poke kon je ook berichtjes versturen, bij Snapchat waren dat (toen) alleen video en foto’s.

Behalve met Poke is Facebook ook gestopt met de app Facebook Camera. Daarmee konden tegelijkertijd foto’s worden verstuurd naar het Facebook-profiel. Deze mogelijkheden zitten nu echter in Facebook zelf ingebakken.

Facebook heeft geen gelukkige hand in het ontwikkelen van eigen apps. Ook Facebook Home, waarmee een Android toestel tot een Facebook-toestel kan worden omgebouwd, is niet aangeslagen.

Facebook zal echter niet stoppen met het ontwikkelen van nieuwe apps. De meest recente toevoeging is nieuwsapp Facebook Paper. Naast de officiële Facebook app zijn er nog aparte apps voor berichtenverkeer en het bewerken van pagina’s.

Countrymanager Arno Lubrum van Facebook Nederland spreekt 22 mei op Mobile Convention in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond