Deel dit artikel
-

Facebook lanceert ‘App Store’

Facebook komt binnen enkele weken met een eigen appstore, genaamd App Center. Niet dat daarin eigen apps te vinden zijn. Voor intallaties kom je alsnog terecht bij de online winkels van Apple en Android.

Facebook kondigde het initiatief woensdag aan op zijn ontwikkelaarspagina. Ontwikkelaars wordt gevraagd omschrijvingen van apps in de iTunes App Store en Google Play aan te leveren. Voorwaarde is wel dat de app gebruik maakt van de Facebook login. Er zijn zeker 900 apps met Facebook toegang.

Gebruikers kunnen zelf waarderingen aan de apps geven. Mogelijk ontstaat op deze manier ook eigen populariteitslijsten.

App ontwikkelaars hebben op dit moment weinig andere plekken om hun apps te promoten anders dan in de app stores zelf of op externe pagina’s. Er zijn ook al diverse bedrijfjes die apps beter vindbaar maken in de appwinkels via slimme beschrijvingen of door mee te liften op het succes van andere apps. Wellicht heeft het Facebook App Center ook enige invloed.

De Facebook App Center is ook mobiel te bereiken via de app van Facebook zelf.

Facebook verdient niet (mee) aan de verkoop van de iOS en Android Apps, maar wel met platform onafhankelijke HTML5 (web) apps. Facebook houdt dertig procent van de verkoopprijs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond