Deel dit artikel
-

Groei Facebook vlakt iets af, maar omzet blijft fors stijgen

Facebook groeit wat minder hard dan in het verleden. Ten opzichte van het vorige kwartaal 2,58 procent naar anderhalf miljard gebruikers. De financiële resultaten over het vierde kwartaal waren echter beter dan verwacht, met 5,8 miljard dollar omzet en 0,79 dollar per aandeel. Facebook verdient steeds meer aan zijn gebruikers.

Voor heel 2015 kwam de omzet uit op 17,93 miljard dollar, 44 procent meer dan een jaar geleden. De winst bedroeg afgelopen jaar 3,69 miljard dollar.

De omzet van Facebook over het vierde kwartaal is ten opzichte van een jaar geleden zelfs met 52 procent gegroeid, uitsluitend dankzij advertentie-inkomsten. eMarketer houdt rekening met een advertentieomzet van 9,86 miljard dollar voor 2016, oftewel ruim 30 procent van de Amerikaanse online advertentiemarkt.

De mobiele omzet steeg ten opzichte van het vorige kwartaal enorm en maakt nu voor 80 procent deel uit van de totale omzet. Alleen al tussen het derde en vierde kwartaal kwamen er 96 miljoen mobiele gebruikers bij. Ongeveer de helft van de gebruikers benadert het netwerk via mobiele apps.

facebook_mobile_only_q4_2015

In een telefonische toelichting deelde CEO Mark Zuckerberg nog wat andere cijfers: Het aantal dagelijkse gebruikers ging van 1,01 naar 1,04 miljard. Zeker 1 miljard gebruikers zitten op Groepen, 925 miljoen meer dan het kwartaal ervoor. 80 miljoen maken gebruik van Facebook Lite, de uitgeklede app voor opkomende landen.

Facebook telt inmiddels 2,5 miljoen adverteerders en 50 miljoen kleine bedrijven met een eigen pagina. Dat waren er 45 miljoen in het derde kwartaal. Per dag wordt 100 miljoen uur aan video gekeken.

Eerder vandaag onthulde productmanager Chris Cox dat Facebook vijf emoticons lanceert om te reageren op berichten. Die vijf emoticons drukken verschillende emoties uit: boos, verdrietig, wauw, lachen en liefde. De emoticons worden wereldwijd uitgerold.

untitled

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond