Deel dit artikel
-

Fastr lanceert API e-commerce voor checkouts

Het Nederlandse technologiebedrijf Fastr brengt een API uit waarmee webwinkels hun checkout eenvoudig kunnen inrichten. Bovendien hoeven hun klanten nog maar een keer NAW-gegevens in te vullen. Het systeem onthoudt die verder.

Want dat is de kern van wat Fastr doet: het checkoutproces optimaliseren en het gebruik ervan versnellen. Wanneer consumenten geen data hoeven in te vullen bij het winkelen, ontneemt hen dat een last en besparen ze bovendien hinderlijke tijd. Om zo’n implementatie te faciliteren, wordt een API geïntroduceerd.

Ondernemer Albin Bronkhorst: “De API kan worden gebruikt door retailers met een op maat gemaakt webshopplatform, maar ook door uitgevers en andere partijen die hun platform shoppable willen maken. De komende maanden wordt gewerkt aan plug-ins voor Magento, WooCommerce en Shopify. Inmiddels gebruiken ruim 80 online retailers Fastr Checkout. Zij verdubbelen gemiddeld hun conversie.”

Een dergelijk systeem werkt zeker drempelverlagend op mobiele websites, waar het invoeren van lange lijsten persoonlijke gegevens een heuse afknapper is.

Om de abonnementen aantrekkelijk te maken, stunt Fastr met het iDEAL-tarief en stelt dat op negen cent per transactie.

Foto: Catrin Austin (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond