Deel dit artikel
-

Financieel directeur KPN stapt op

Carla Smits-Nusteling, CFO en lid van de Raad van Bestuur van KPN, stapt op. Zij kan niet vinden in de wijze van besluitvorming en de aansturing van het bedrijf in de nieuwe topstructuur.

Het vertrek van Carla Smits-Nusteling valt volgens KPN zelf samen met het operationeel worden van de nieuwe topstructuur van KPN per 1 januari 2012. De nieuwe topstructuur is reeds aangekondigd bij de bekendmaking van de strategie van KPN op 10 mei 2011. Deze verandering is ingevoerd om de verschillende bedrijfsonderdelen directer en efficiënter te kunnen aansturen. Het zogeheten Executive Committee stuurt voortaan de operationele activiteiten van het telecombedrijf aan onder eindverantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur.

Eric Hageman, thans CEO KPN Group Belgium, zal per direct op fulltime basis gaan functioneren als CFO a.i. met als portefeuille Investor Relations, M&A, Fiscal Affairs en Treasury. Jos Donvil zal als CEO a.i. functioneren voor KPN Group Belgium. Hij wordt ondersteund door teven van Schilfgaarde, thans CEO Corporate Market (voorheen Getronics).

Smits-Nusteling, die oorspronkelijk van TNT kwam, wil geen vertrekvergoeding. Een eventuele korte termijn variabele beloning (STI) over 2011 wordt als gebruikelijk uitgekeerd, afhankelijk van de prestaties van KPN.

Jos Streppel, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt haar vertrek te betreuren. “Carla heeft sinds haar aanstelling de verwachtingen waargemaakt als een gedreven en zeer kundig bestuurslid en CFO.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond