Deel dit artikel
-

Flipboard-gebruiker wordt uitgever

Een nieuwe versie van het elektronische tijdschrift Flipboard voor iOS geeft gebruikers de mogelijkheid om het artikelenaanbod meer te personaliseren en te delen met anderen.

Met een simpel plusteken kunnen de circa vijftig miljoen gebruikers in de vannacht verschenen nieuwe versie van Flipboard (2.0) artikelen, foto’s, video’s en audiomateriaal toevoegen aan een eigen tijdschrift. Dat kan ook met een zogenoemde boormarklet voor (mobiele) browsers genaamd Flip It.

Gebruikers kunnen ook zoeken naar onderwerpen en zo artikelen toevoegen. Men kan het tijdschrift ook zelf vormgeven, met een eigen achtergrond. Delen kan via sociale netwerken of e-mail.

Flipboard maakte tot voor kort gebruik van Twitter, Facebook en een (eigen) selectie van publicaties die gebruikers wel konden personaliseren, maar wat nog steeds ontbreekt is de mogelijkheid om bronnen op basis van eigen interessegebieden en trefwoorden te selecteren. Een app als Zite stelt op basis van trefwoorden als ‘marketing’ bijvoorbeeld automatisch een eigen selectie samen.

De nieuwe optie voor Flipboard zit voorlopig alleen in de iOS-versie (iPad, iPhone), Android volgt later.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond