Deel dit artikel
-

Fobo Tire, een Bluetooth bandenspanningssensor

Niet elke auto heeft automatische bandendrukmeters die je via het dashboard melden als een band te zacht wordt. Het is een dure of zelfs geen optie. De Fobo Tire kan een goedkopere oplossing zijn.

Fobo Tire is een pakketje van vier dopsensoren en een auto-unit. In elke dop zit een CR2032 batterij en maken via Bluetooth 4.0 contact met de auto-unit of met een iPhone- of Android-smartphone. De batterijduur is ongeveer twee jaar.

Als de bandenspanning onder een bepaalde waarde komt, krijgt de gebruiker een melding. Via de app op zijn telefoon of via de auto-unit. De sensoren en de app zijn niet gebonden aan één gebruiker. Zo kunnen meerdere mensen de waardes uitlezen van de sensoren en kan in de app met sensoren van meerdere auto’s contact worden gemaakt.

Zelfs als de auto uitstaat, blijft de meting doorlopen. Deze worden echter niet opgeslagen in een kort geheugen om later door te geven. Zodra de gebruiker weer in de buurt is met de app, wordt de huidige status doorgegeven.

Het ontwerp en uitwerking van de Fobo Tire is al helemaal klaar en het bedrijf uit Maleisië zoekt nu genoeg funding voor productie. Er is gekozen voor crowdfunding via Indiegogo en blijkbaar zitten veel mensen op dit product te wachten. Het doel was om 28.000 dollar op te halen, binnen tien dagen was er al 75.000 dollar binnen. Een setje van van vier dopsensoren en de auto-unit moet straks 149 dollar gaan kosten.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond