Deel dit artikel
-

foodora bezorgt maaltijd per drone

foodora heeft in samenwerking met het Australische bedrijf IE Digital voor het eerst een lunch laten bezorgen door een drone. De bezorgdienst gaat de komende maanden verder met het testen van bezorgmogelijkheden door de lucht.

De drone vloog ongeveer 250 meter en bezorgde een portie nachos in een speciale foodorazak, met een totaal gewicht van zeshonderd gram. De drone kan pakketten tot één kilo vervoeren, echter is het voor sommige drones mogelijk om vijftien kilo te verplaatsen.

foodora heeft geen plannen voor dronebezorging in Nederland, zegt country manager Vincent Hosman. Binnen de huidige wetgeving wordt dat ook wat lastig.

Deel dit bericht

2 Reacties

van Deurzen

Toch bijzonder dat dit als nieuws wordt neergezet… 250 meter! Applaus, wow, wat een end… niet dus… met een simpele drone voorzien van een GPS module kun je dit al jaren… En dat dat met maaltijden kan wisten we natuurlijk ook al… dus nou nou nou wat bijzonder.

Jos

De nieuwswaarde is natuurlijk niet die 250 meter, maar het feit dat bezorgers naar dit soort technieken kijken. In Australie is dronebezorging wellicht goedkoper dan bezorging met traditionele koeriers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond