Deel dit artikel
-

Fox Sports: ‘Steeds meer streamingkijkers voor voetbal’

Fox, de zender achter de Eredivisie uitzendingen, verwacht dat volgend seizoen zeker 20 tot 25 procent van de abonnees via streaming zullen kijken.

Robert van Trigt, Director Brand Partnerships & Projects van Fox Sports, ziet een duidelijke verschuiving richting streaming, zo vertelde hij gisteren tijdens Cross Media Café Sport & Media-innovaties in de ArenA.

In 2014 bedroeg het aandeel nog 11 procent, momenteel 15 procent. Er wordt gekeken via uiteenlopende apparaten, waaronder Apple TV en tablets.

Fox Sports werkt nauw samen met 24i Media, ontwikkelaar van tv-apps. Oprichter Martijn van Horssen vertelde gisteren dat zijn bedrijf nu ook apps ontwikkelt voor stadions. Via die app kunnen streams vanuit kleedkamers of andere ruimtes worden aangeboden, ‘zodat je op de tribune toch een totaalbeeld kunt krijgen’. De meeste stadions beschikken over mediarechten voor eigen gebruik, waardoor er veel mogelijk is.

Voorwaarde is wel dat er een goede wifiverbinding is. “We gaan dit dan ook niet in een keer grootschalig uitrollen, maar stapsgewijs introduceren.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond