Deel dit artikel
-

FOX Sports zet onderhandelingen met aanbieders op scherp (update)

Telecomaanbieders en kabelaars hebben ruzie gekregen met het verlieslijdende netwerk FOX, het bedrijf achter de Eredivisie wedstrijden. KPN, Tele2, Caiway en Delta dreigen de zenders op 1 augustus te verliezen als zij niet akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden.

FOX wil dat de bedrijven FOX Sports 1 aan het basispakket toevoegen voor 2 euro per huishouden. Fox kan hiermee in één klap zijn verliezen goedmaken, meldt De Telegraaf.

Het open kanaal FOX Sports had het uithangbord voor de betaalzenders moeten worden, maar is geen groot succes gebleken. Intussen zijn er ook nog eens concurrenten bijgekomen, zoals Ziggo Sport.

De telecombedrijven voelen dan ook niets voor de vergoeding, omdat minder dan 10 procent naar FOX Sports kijkt. KPN sleept FOX nu zelfs voor de rechter.

KPN, Tele2, Caiway en Delta hebben ook een klacht ingediend bij waakhond ACM. Ziggo hoeft namelijk de komende vier seizoenen niet te betalen voor een FOX Sports-kanaal in het basispakket. De bedrijven vinden dat oneerlijk.

Ook de kleine kabelbedrijven (Kabelnoord, CAI Harderwijk, SK Veendam, SK Pijnacker, Kabelnet Edam-Volendam, Compenz Media/Plinq, KT Waalre en Kabeltex), vertegenwoordigd door NLKabel, zijn tegen verplichte opname van de sportzender tegen een hoog tarief. Ook Ziggo heeft zich geschaard bij de tegenstanders.

Het contract met FOX loopt op 1 augustus af. Als er geen oplossing komt hebben betalende kijkers ook geen toegang meer tot de eredivisie wedstrijden.

KPN concurrent Vodafone is wel akkoord gegaan met de voorwaarden. Per 1 augustus komt Fox Sports in het basispakket. De overige vijf FOX Sports-kanalen met Eredivisievoetbal en internationale sporten komen in een nieuw Compleet-pakket dat ‘aanzienlijk in prijs is verlaagd’.

De uitspraak van het kort geding tussen KPN en FOX wordt vrijdag al verwacht.

Toezichthouder ACM maakte vanmiddag bekend dat het de voorwaarden tegen het licht gaat houden. In 2012 heeft ACM al eens gezegd dat Fox niet mag discrimineren bij het afsluiten van contracten over de rechten op live-uitzendingen van Eredivisiewedstrijden. Het is de vraag of Fox zich hier aan houdt.

Deel dit bericht

5 Reacties

Alexander

Het is schandalig dat iemand voetbal rechten koopt voor miljarden en dit dan probeert te laten betalen door 90% van de abonnees van KPN en Ziggo die hier niet in geïnteresseerd zijn. Zijn ze gek geworden?

Wart Meelker

Dit is inderdaad een schandalige actie van Foxsport. Ikzelf ben net 1,5 maand klant bij vodafone en wordt geconfronteerd met een tariefverhoging. Het feit dat het tarief omhoog gaat moest ik vernemen via tweakers.net. Na een klacht ingediend te hebben ontvang ik een financiele compensatie. De uitleg van de medewerker van het callcenter was: We hebben veel diensten toegevoegd en daar vragen wij een tariefverhoging voor van 1,5 euro per maand. Belachelijk.

joshua

Anderhalve euro p/m verhoging voor iets extra’s ! Altijd maar weer zeuren . Vind 1 1.2 euro p/m een alleszins redelijk . Ik heb zelf een abonnement op Canal Digitaal . Een gewone fam abonnement voor 19.95 p/m . Betaal nu 21+ euro . Een verhoging van 2 euro . Zou ik Fox of Zigo erbij nemen dan wordt het 10 euro p/m meer . Da’s een stuk meer dan de 1 1/2 euro .

Sandra

Als t er doorkomt zeg ik mijn iptv abonnement op bij kpn neem ik alleen internet plus bellen
Net zo als ik van plan ben als mijn contract afloopt
Bij wijzigingen kun je je contract kosteloos opzeggen als t goed is

Kappie

Nee, Joshua: betalen voor iets extra’s waar je niet om hebt gevraagd.

Alsof ze 2 euro bovenop je mobiele abonnement drukken omdat ze je een sms bundel geven die je niet gebruikt.

Niet zeuren toch?

Bovendien gaat het alleen om Fox Sports 1, dat irritante kanaal met samenvattingen, talkshows en documentaires. Niet om alle 6 Fox Sports zenders, die blijven ook betaald (15 tot 25 euro).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond