Deel dit artikel
-

Frankrijk stopt met Three Strikes

De omstreden Three Strikes-regeling in Frankrijk is niet meer. Toezichthouder Hadopi mag nog wel waarschuwingen versturen aan gebruikers die illegaal downloaden en boetes opleggen, maar afsluiten is er niet meer bij.

Frankrijk was het eerste land dat een Three Strikes-wetgeving invoerde, en ook het eerste land dat het weer afschaft. De Franse regering wil commerciële partijen aanpakken die met illegaal aanbod verdienen.

Onder de huidige wetgeving kon iemand die waarschuwingen bleef negeren een boete van 600 euro opgelegd krijgen of 15 dagen van het internet worden afgesloten. Met name die laatste maatregel viel verkeerd, want toegang tot internet wordt gezien als een van de mensenrechten. Overigens is er al die tijd maar een persoon geweest die een boete kreeg opgelegd. Desondanks werd Hadopi voor miljoenen euro’s op de been gehouden.

De vijf grootste internetproviders in de Verenigde Staten hebben eerder dit jaar een zestraps-waarschuwingssysteem uitgerold. Ook Engeland overweegt nog steeds een  Three Strikes Out-wetgeving, maar die zou pas volgend jaar worden ingevoerd, als het al doorgaat.

Deel dit bericht

1 Reactie

Robert

Zonde dat Frankrijk zoveel geld verspilde aan deze wetgeving. Tevens een nogal vreemde regel. Want wat als iemand anders in je huis, via dezelfde internetverbinding aan het downloaden slaat?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond