Deel dit artikel
-

Free Record Shop lanceert nieuwe formule

Free Record Shop zal volgende week maandag zijn nieuwe formule lanceren. Die zal grotendeels gebaseerd zijn op een kernassortiment van ‘hot entertainment’ en tweedehands.

De 49 overgebleven winkels in diverse Nederlandse provinciesteden blijven zich richten op de verkoop van cd’s, dvd en Blu-ray. Ook worden nog steeds games en mechanise als koptelefoons aangeboden. Volgens vaktitel Entertainment Business, die CEO Roland van Geest sprak, krijgen de winkels een nieuwe inrichting gebaseerd op een proefwinkel in Rotterdam. ‘Muziek en film zijn de ‘destination’ om naar FRS te gaan. Games is een belangrijke groep daaromheen met een omzetaandeel van twintig procent. Film is goed voor 33 procent en muziek 31 procent van de omzet. Games blijven belangrijk, maar smal.’

Bij die laatste categorie gaat het vooral om tweedehands titels, waarmee ook het beursgenoteerde Gamestop in de VS ooit groot is geworden. Free Record Shop heeft dat overigens al eens eerder geprobeerd.

De Free Record Shopcadeaukaarten, die bij het faillissement van de keten in mei hun waarde verloren, zijn vanaf 14 oktober alsnog in te ruilen.

De website Freerecordshop.nl wordt begin volgend jaar weer geëxploiteerd door Free Record Shop zelf.

Na het faillissement enkele maanden terug zijn de activiteiten van Free Record Shop overgenomen door FRESH Entertainment Holding B.V., een nieuwe opgericht vennootschap, waarvan ProCures 75 procent van de aandelen in bezit heeft en 25 procent in handen is van Free Record Shop-oprichter Hans Breukhoven.

Deel dit bericht

3 Reacties

Stone

Grappig, de enige die nog geloof en interesse heeft in Free Record Shop, is vooral Free Record Shop zelf.
Totaal overbodig keten anno 2013, inclusief totaal incapabel bestuur.
Zouden ze nog wel eens denken aan die 1000 mensen die ze recent op straat gezet hebben door mismanagement?

Windy Street

Roland van Geel is gewoon niet van deze tijd: geloven in de kracht van impulsaankoop in tijden van crises waarin de meeste mensen 10 keer nadenken waar hun zure geld aan uit te kunnen geven. En hoezo een nieuwe formule?! De FRS heeft bijna nooit iets anders verkocht dan het hype-van-de-maand-assortiment het overige assortiment leek meer op wat ze daarvan overhielden. Vandaar dat de echte liefhebbers/verzamelaars er al eeuwen niet meer komen, die kiezen voor de speciaalzaak en/of internet. Lees ook niets over een nieuwe prijsstelling. FRS blijft dus steevast te duur. De FRS site heeft wat aanbod en prijzen ook het nakijken. Denken ze nu echt dat ze zoals Bol.com zulke hoge prijzen kunnnen vragen? Beetje surfen en je heb het eenderde tot de helft goedkoper! Ja, als je snel een kadootje moet hebben voor een jarige met een doorsnee smaak en geld een ondergeschikte rol speelt plus je zit in een van die 49 steden met een FRS… maar blijven het er wel 49?! Gelopen race om de klant als je het mij vraagt.

Ria van Elswijk

Welke winkels zijn nu wel open?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond