Deel dit artikel
-

Freek Bijl strategisch directeur eFocus

Freek Bijl is toegetreden tot de directie van eFocus. Het bedrijf creëerde de nieuwe positie van strategisch directeur om verdere groei te begeleiden en strategie dieper in de processen van de organisatie te verwerken.

Afgelopen jaren werkte Bijl aan strategie als competentie voor een bureau dat een platform is van techniek, design en marketing. Zijn expertise wordt nu in een directiepositie verankerd. “We zijn als bureau in de afgelopen jaren op gelijke hoogte gekomen met de leiders van de markt en kunnen nu gericht vorm gaan geven aan de toekomst.”

De strateeg werkt inhoudelijk het meest samen met CTO Auke van Urk. In de directie zitten ook Marc-Paul Brandt (mede-oprichter) en Arnoud Martens (algemeen directeur).

Het bureau wil zich beter kunnen positioneren op de markt van internetbureaus waar ook nieuwe spelers als IT-partijen, media- en reclamebureaus zich steeds vaker manifesteren. “In vergelijking met hen zijn full service internetbureaus klein, maar wij zijn wel een ronde en complete organisatie met een specialistische combinatie van design, marketing en technologie.”

Een manier om zich anders te profileren dan de concurrentie is om intensief samen te werken met eigen en externe teams, met daarin de klant maar ook externe partners. “Collaboration moet in het hart zitten. Dit is een manier om de klant nog sneller vooruit te helpen. Iets dat ze graag willen, maar niet altijd weten hoe dat vorm te geven.”

Bijl signaleert ook een trend bij e-commercebedrijven. Die gaan zich steeds meer richten retentie (klantbehoud) versus het genereren van kale leads en sales. Dat is op lange termijn niet alleen kostenefficiënter, maar ook rendabeler.

Bij eFocus uit Utrecht werkt 170 man verspreid over vier kantoren. Naast het hoofdkantoor zijn er ook vestigingen in Amsterdam, Amersfoort en Eindhoven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert Kroes

Lijkt me een uitstekende aanvulling voor de directie. Gefeliciteerd Freek en eFocus!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond