Deel dit artikel
-

Gebruik Pokémon Go sterk teruggelopen

De kans dat Pokémon Go opnieuw een hit wordt is niet zo groot meer. De teller van het aantal Pokémon Go installaties op Nederlandse smartphones bleef in december 2016 steken op 1,2 miljoen. Drie maanden eerder lag dit met bijna 1,8 miljoen, ongeveer 600.000 installaties hoger.

Aan het eind van de zomer stond de app geinstalleerd op ongeveer een derde van alle smartphones van 12-29 jarigen, zo blijkt uit het Dutch Apps Market Report van Telecompaper over december 2016.

Jongeren lijken massaal de app van hun telefoon verwijderd te hebben. Wie het nog wel speelt doet dat met mate. Speelden gebruikers in september nog gemiddeld 81 minuten per week met de app, in december zakte dit tot 71 minuten. Het gemiddeld aantal dagen in de maand waarop de app gebruikt wordt blijft wel stabiel op 12. Ondanks de daling in het aantal minuten is Pokémon Go nog steeds de app die het meest intensief wordt gebruikt. Wordfeud bijvoorbeeld wordt 49 minuten per week gebruikt, Candy Crush blijft steken op 47 minuten.

Deel dit bericht

7 Reacties

Roefje

Veelsteveel dezelfde Pokemon heel weinig de 10 kilo meter ei en dan krijg je ook nog een Pokemon die je al heeft ik speel elke dag maar heb geen snorlax of Laplax waar om steeds de zelfde?

Stevem - Jammer

Ik vind het jammer dat er niet meer zo veel instalaties zijn

Peter

Roefje heeft gelijk, het spel wordt doodsaai zodra je level 30 bent en er ca. 130 gevangen hebt. Inspanningen om Verder komen veel te groot….En er zit geen lol meer in. Ben nu 1 week gestopt.

Rene

1,2 miljoen!? Geloof ik niks van, ik ken niemand meer in mij buurt die het nog speelt, misschien staat de app nog wel erop, maar dan toch ongebruikt, ik zat in augustus op level 28 en ben toen gestopt, megasaai spel geworden

Ronnieboy

Sinds je Pokémon”s alleen nog maar bij speciale gebouwen zie . En niet meer in je buurt is de lol eraf .

Florian Wallace

Het was zo veel gespeeld omdat het toen ook Zomervakantie was

roy

snorlax en Lapras vind je niet in Nederland ik heb heel Nord Holland ge hat in het buiten land vind je snorlax en Lapras wil in Nederland niet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond