Deel dit artikel
-

Het geheime bedrijf achter de iWatch van Apple

De kans dat Apples slimme horloge iWatch gaat heten is niet erg groot. De domeinnaam iWatch.com is nog steeds in handen van Anything.com, die het al in 1998 liet vastleggen. Smartwatch.com daarentegen verwijst naar een ‘geheim project’. Apple?

Smartwatch.com werd ook reeds in 2000 vastgelegd, maar verwijst via MarkMonitor.com naar een Californisch bedrijf genaamd WiMM Labs.

Dat bedrijf begon in 2009 met de ontwikkeling van slimme horloges op basis van Android, in een tijd dat dit soort horloges nog geen rage waren, en bracht zelfs een ontwikkelpakket op de markt. Tot de zomer van 2012, toen WiMM Labs een niet nader genoemde ‘exclusieve, geheime relatie’ aanging. Het bedrijf verdween vervolgens van de radar en het ontwikkelpakket werd ingetrokken.

Er zijn verschillende aanwijzingen dat die geheime relatie Apple is. WiMM Labs bestond uit verschillende voormalige werknemers van onder meer Palm en Apple. De eerste financiering kwam van Foxconn, de Chinese fabrikant van Apple-hardware.

Uit LinkedIn-profielen van voormalige werknemers blijkt dat WiMM Labs in elk geval is overgenomen. Verschillende werknemers gingen najaar 2012 weg bij het bedrijf. Blijkbaar waren die niet meer nodig. Sommige werknemers zijn bij Lab126, de nogal geheimzinnige R&D-poot van Amazon, terechtgekomen.

LinkedIn meldt nog steeds Dave Mooring als CEO, maar verder zijn er weinig actieve werknemers meer die in dienst zijn van WiMM. De sterkste aanwijzing is misschien wel dat ten minste drie oud-werknemers van WiMM een andere functie bij Apple hebben gekregen. Een daarvan heeft als titel iOS Wireless Software Engineer van prototypes.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple een reeds bijna ontwikkelde technologie koopt. De Siri-spraaktechnologie werd in april 2011 overgenomen en iets later dan een jaar reeds geïntroduceerd in iOS.

Verschillende Nederlanders hebben overigens nog dit jaar iWatch gedeponeerd als Beneluxmerk. Onder hen Otto F. Weise, die ook al eens iStore liet vastleggen. Weise heeft naast iWatch Phone ook iWatch Connect geclaimd.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond