Deel dit artikel
-

Gemeente Amsterdam neemt belang in Fabchannel

De gemeente Amsterdam neemt een minderheidsbelang van 25 procent in Fabchannel, het bedrijf dat concerten uitzendt op internet.

Volgens Het Financieele Dagblad betaalt de gemeente 1,25 miljoen euro voor het belang in het bedrijf. Men ziet Fabchannel als een uithangbord voor de stad.

Op Fabchannel.com zijn op dit moment zo'n achthonderd concertregistraties te bekijken. In 1999 werden de eerste concerten in Paradiso uitgezonden, maar inmiddels heeft het bedrijf de ambitie om uit te zenden vanuit clubs en concertzalen in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland.

Fabchannel's Cultureplayer wordt ook voor andere kunstvormen ingezet. Het Muziekgebouw aan 't IJ, Carré, de Stadsschouwburg, de Openbare Bibliotheek en het Rijksmuseum gaan content leveren, al dan niet in de vorm van on-demand uitzendingen of trailers van voorstellingen.

Behalve de gemeente Amsterdam neemt investeringsmaatschappij Foreman Capital een belang van een kwart in het bedrijf. Directeur Justin Kniest en Paradiso hebben ieder een belang van 25 procent.

Deel dit bericht

2 Reacties

Gerhard Freeman

Fantastisch dat er zoveel pioniers in Nederland zijn. Mijn felicitaties. Ik begrijp twee dingen niet:- Waar gaat FabChannel zoveel geld mee verdienen dat een VC instapt?- Als de overheid mee financiert, neem ik aan dat FabChannel geen marktverstorende activiteiten mag ontplooien? Ik denk dan aan valse concurrentie.

Marcel Vogels

Interessante ontwikkeling. Lijkt me positief dat lokale gemeenten centjes investeren in welwillende bedrijfjes die mogelijkwijs meer rendement halen uit belastingcentjes dan al die figuren die momenteel worden gesubsidieerd om thuis op de bank met hun plasser te spelen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond