Deel dit artikel
-

Gezonde groei voor LBi International, toch verlies

Marketing- en technologiebedrijf LBi International meldt over het derde kwartaal een sterke onderliggende groei. De aangepaste Ebitda steeg met 26,3 procent tot 10,1 miljoen euro. LBi leed niettemin een verlies van 2,2 miljoen euro door een eenmalige last van 8,9 miljoen euro.

Het verlies is te wijten aan transactiekosten inzake de deal met Publicis en kosten voor een versnelde integratie van Amerikaanse activiteiten. De Franse communicatie-adviesgroep Publicis staat op het punt op LBi over te nemen.

De netto-omzet in het derde kwartaal is 27,3 procent gestegen is, mede dankzij een sterke groei in alle regio’s buiten Centraal- en Zuid-Europa.

Lbi meldt een gezonde financiele positie met een beperkte nettoschuld van 8,5 miljoen euro.

Deel dit bericht

3 Reacties

Paul Haarman

Tsja, als ik het woord Ebitda al lees in de eerste regel weet ik dat er in de tweede regel staat dat men verlies lijdt. Misschien wordt het eens tijd om te stoppen met hocus-pocus boekhouden en gewoon afschrijvingen etc. mee te nemen, zoals het hoort. Dan krijg je ook niet van die rare opmerkingen dat het verlies te wijten is aan transactiekosten waar ik me dus echt geen beeld van kan vormen.

Redactie Emerce

Even beter lezen, Paul. Die transactiekosten worden gewoon door Lbi toegelicht.

Mark

Bedrijfswaarderingen gaan op basis van cashflows en zijn dus inclusief afschrijvingen (EBITDA) en die zijn toegelicht zoals Emerce terecht zegt. Verder staat er in de kop gewoon dat er verlies wordt gemaakt. Niks om van in paniek te raken en gewoon common sense in financiele markt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond