Deel dit artikel
-

Glasvezelsamenwerking Harderwijk verloopt stroef

Stichting CAI en Rabo Bouwfonds CIF hebben onenigheid over de exploitatie van het glasvezelnetwerk dat zij in Harderwijk laten aanleggen. Dat meldt De Stentor. Beide bedrijven willen die exploitatie voor hun rekening nemen.

Martijn Visser van CIF bevestigt tegenover de krant dat er onderling meningsverschillen zijn. Beide partijen worden eigenaar van het netwerk, maar het overleg over het gezamenlijke exploitatiemodel is vastgelopen. De aanleg van het netwerk komt niet direct in gevaar. Dat zou pas in het allerlaatste scenario een rol kunnen gaan spelen, zeggen de betrokkenen.

CAI Harderwijk is nog een van de weinige zelfstandig opererende kleine kabelmaatschappijen in Nederland. CIF heeft al eens een bod gedaan op het netwerk, maar de stichting heeft dat toen beleefd afgeslagen. CAI Harderwijk meent dat verkoop niet in het belang van de abonneees is. CIF koopt in Nederland kabelnetten op om die vervolgens te vervangen door glasvezelnetten.

CAI ambieert echter geen rol als dienstaanbieder die ruimte mag huren op het net van CIF. Vandaar tot een gezamenlijke aanleg werd besloten. Beide partijen willen niet ingaan op details van het conflict.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond