Deel dit artikel
-

GoDaddy lijdt nog steeds verlies

Het Amerikaanse GoDaddy (hosting, domeinnamen) is nog steeds verliesgevend. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf maandag heeft gedeponeerd in verband met de voorgenomen beursgang.

Op 31 december 2013 beheerde GoDaddy 57 miljoen domeinnamen en daar komt ook de meeste omzet vandaan. De totale omzet steeg 24 procent naar 1,1 miljard dollar. Er werd een verlies geleden van 199 miljoen, minder dan de 279 miljoen in 2012.

Uit de cijfers blijkt ook dat GoDaddy 37.000 servers heeft in negen datacenter, waaronder Nederland. Technisch leunt GoDaddy op opensource software als OpenStack, Cassandra en Hadoop.

In december 2011 haalde GoDaddy ongeveer 2,25 miljard dollar op van investeerders K.K.R en Silver Lake. GoDaddy heeft nog niet aangegeven hoeveel geld met de IPO moet worden opgehaald, maar in de wandelgangen wordt een bedrag van honderd miljoen dollar genoemd.

In totaal worden nu 42 markten en zeventien talen waaronder het Nederlands ondersteund. De helpdesk – bereikbaar via een 085 nummer – is er sinds kort ook in het Nederlands. Ook zijn lokale managers aangenomen om producten in diverse landen te verkopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond