Deel dit artikel
-

Google: ‘Geen verandering in hardwarestrategie’

Google blijft hardware maken. Dat schrijft CEO Larry Page in een toelichting op de verkoop van het verliesgevende Motorola. Nest Labs, de maker van de slimme thermostaat, gaat daarbij wellicht een belangrijke rol vervullen.

De verkoop van Motorola is mede ingegeven door de wens van Google om Android verder te ontwikkelen. Daarvoor is volgens Page focus nodig omdat het een concurrerende markt betreft. Lenovo blijft een belangrijke partner voor Android. Het Chinese bedrijf wil het merk Motorola laten voortbestaan. Volgens CEO Yang Yuanqing heeft Lenovo daarbij vooral de zakelijke markt op het oog.

Page benadrukt: ‘De verkoop betekent geen verandering in ons hardwarebeleid. De dynamiek van draagbare apparaten en huishoudelijke toepassingen is een andere dan die van de mobiele industrie.”

Volgens TechCrunch gaat het onlangs door Google aangekochte Nest Labs andere gadgets ontwikkelen dan alleen rookmelders en thermometers en wordt het team het hart van Googles hardware divisie. Daarnaast is Regina Duncan van Defense Advanced Research Projects Agency aangetrokken om geavanceerde technologie voor Google te ontwikkelen. Verder heeft Google onlangs een reeks van robotbedrijven gekocht, hoewel dat mogelijk een zelfstandig bedrijf gaat worden.

De hardwarestrategie van Google blijft met zelfrijdende auto’s en robots niettemin fragmentarisch. In 2012 lanceerde Google de mediaspeler Nexus Q, die het bedrijf voor driehonderd dollar op de markt had willen brengen. Het hele project werd uiteindelijk geschrapt.

Google verkocht in 2012 Motorola Home, maker van decoders, aan Arris voor 2,35 miljard dollar, maar bracht wel een eigen minidecoder Chromecast op de markt die dit jaar ook in Europa wordt gelanceerd. Het is echter niet waarschijnlijk dat Chromecast een lang leven is beschoren nu erg veel functionaliteit direct in slimme televisies zelf wordt verwerkt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond