Deel dit artikel
-

Google internationaliseert interieurfotografie voor Maps

Google rolt in vijf landen een selfserviceprogramma uit dat bemiddelt tussen gecertificeerde fotografen en MKB’ers. De fotografen maken opnames van 360 graden rond van het interieur van winkels en publiceren die op Google Maps.

‘Het is als Google Maps Streetview, maar dan voor de binnenkant van mijn winkel’, legt een Amerikaanse winkelier uit.

De onderneemster liet een fotograaf langskomen in haar zaak van binnen op de gevoelige plaat vast te leggen. Dat beeld is aan Maps toegevoegd, waardoor het winkelend publiek vanuit zijn luie stoel thuis al door de winkel kan wandelen.

Hoe meer informatie een winkel digitaal beschikbaar maakt, hoe beter geïnformeerd een consument kan beslissen om wel of niet door de zaak te gaan struinen of er te kopen.

Sinds april 2010 experimenteert Google met deze nieuwe weergave op Googles Search, Maps en Place Pages. Tot op heden stuurde het technologiebedrijf eigen fotografen op pad. Die tijd is voorbij, nu er een soort marktplaats is ingericht.

Op de Mapssectie Business Photos vertelt het bedrijf welke fotografen goed genoeg zijn om interieurfoto’s te maken (modelcontract). Middels een accreditatie hebben deze fotografen aangetoond dat ze detail- en panoramafoto’s kunnen maken die in het stramien van Maps passen.

De fotodienst wordt nu ook buiten Amerika uitgerold. In eerste instantie naar Engeland, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Maar de belangstelling in andere landen wordt ook al gepeild, waaronder in Noord-Korea, Spanje en Italië.

De prijs voor de interieurfotografie moeten de fotograaf en winkelier zelf bedingen. Daar doet Google geen suggesties over.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeroen Nas

Leuk bericht, maar Noord Korea? Seriously?

Hugo de Groot

Een zeer leuke en goede toevoeging wat mij betreft. Wat het artikel ook al zegt, zo kan de klant een kijkje nemen in de winkel. Dit is de eerste stap naar het volledig digitaal inrichten van winkelstraten (denk ik).

Thijs Buijs

@Jeroen, Noord-Korea moet denk ik Zuid-Korea zijn, hierover meldde websonic.nl al eerder, zie: http://www.websonic.nl/nieuws/google-business-photos-for-maps-24820

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond