Deel dit artikel
-

Google kloont PayPal via Gmail

Gebruikers van Gmail kunnen binnenkort geld gaan overmaken naar vrienden en bekenden door simpelweg een e-mailtje te versturen. Google heeft een kloon van PayPal gebouwd.

Naast attachments, Docs en smileys kunnen Gmailgebruikers over een paar maanden ook dollars aan hun e-mails toevoegen. Daarvoor hebben ze wel een account nodig bij Google Wallet, maar dat hebben honderden miljoenen internetters sowieso al vanwege met Androidtelefoon. Wallet is namelijk ook het vehikel waarmee mobiele apps worden afgerekend.

De betaaloptie wordt vooralsnog enkel in de Verenigde Staten uitgerold. En dan alleen naar gebruikers van achttien jaar of ouder die een bankkaart of creditcard aan hun Walletaccount hebben gekoppeld.

Het is niet bekend wanneer euro’s als e-mailbijlage kunnen worden verstuurd.

Wallet is ook het vehikel waarmee NFC-betalingen in winkels kunnen worden verricht. De digitale portefeuille kan bovendien spaarkaarten en kortingsbonnen bevatten.

Deel dit bericht

2 Reacties

WebshopAdvies.nl

Het lijkt erg makkelijk, net als iedereen maak ik me natuurlijk zorgen over de veiligheid…

Als mijn e-mail gehackt wordt, dan is dat al ingrijpend. Nu zouden hackers in dat geval ook nog eenvoudig geld kunnen overmaken?

Ik vraag me af hoe Google dit goed afgedekt heeft. Bij banken is het al zo dat je alleen naar bekenden tot een bepaald bedrag via de app kunt overmaken. Ik hoop dat dit bij Google Wallet ook het geval is.

Erwin Boogert

Er geldt voor regulier winkelen een vorm van kopersbescherming. Dus aan veiligheid wordt op enige manier al aandacht besteed. Wat de procedures zijn rondom datadiefstal weet ik zo 1-2-3 niet. Wel is het zo dat geld altijd van een naar een tegenrekening gaat. Dat moet door welke speurinstantie dan ook op enige manier wel zijn te volgen.

Je punt is terecht en op die vragen zijn op dit moment nog geen antwoorden bekend. Bij mijn weten is Paypal vrij actief met support bij dit soort fraudegevallen. Dat is misschien een analogie om te verkennen, mocht je je dieper in de materie willen verdiepen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond