Deel dit artikel
-

Google lanceert eigen mobiele dienst

Google begint een eigen mobiele dienst in de VS. Als virtuele aanbieder gaat het bedrijf gebruik maken van de netwerken van T-Mobile en Sprint, zo werd vanavond bekend. Alleen gebruikers van Nexus 6 kunnen voorlopig een abonnement nemen op Project Fi.

Omgerekend is de dienst nauwelijks goedkoper dan Nederlandse bundels. Voor onbeperkt bellen en SMS’en moet 20 dollar per maand worden betaald. Iedere gigabyte aan data kost vervolgens 10 dollar. Aanvankelijk gingen er geruchten dat Google alleen dataverbruik in rekening zou brengen. Project Fi schakelt volgens Google naadloos tussen 3 of 4G en Wifi en tussen tablets, slimme horloges en smartphones.

Google heeft geen plannen om de dienst ook buiten de VS aan te bieden.

Facebook heeft op zijn beurt vanavond de telefoon-app Hello gelanceerd voor Android. Die moet de standaard belapp op Android toestellen vervangen en integreert gebruikersgegevens van Facebook, zodat je precies kunt zien wie er belt of die misschien jarig is. Ook kunnen nummers worden geblokkeerd en kunnen berichten via Facebook Messenger worden verstuurd. Een iOS versie is niet erg waarschijnlijk omdat Apple vermoedelijk niet toestaat dat de eigen belapp wordt vervangen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond